Dødt grafikkort *vræle*

15. juli 2007 kl.18:45 » Dagbog

Øv..så skete det, der ikke måtte ske…mit grafikkort gennem 3 år – et HIS Excalibur Radeon 9800 Pro IceQ / 128 MB afgik i dag ved døden mens jeg sad og spillede et spil 🙁

Skærmen blev sort midt i det hele men pc’en kørte videre. Nå, tænkte jeg. Det kan jo ske ind imellem og der var osse ganske varmt her i værelset hvor jeg sidder.

Jeg slukkede pc’en ned og tændte igen. Intet billede…det var da underligt, tænkte jeg. “BEEP BEEP – GPU test FAILED!” skreg den indbyggede højtaler pludseligt. Åhhh neeeeeej….så vidste jeg godt hvad klokken var slået. GPU’en er grafikprocessoren på grafikkortet og dens selvtest fejlede. Nå..ud med grafikkortet og over i en ældre pc for, at se om det nu skulle være selve pc’en der var noget i vejen med. Det var det ikke. I den anden pc bippede den indbyggede pc højtaler bare et par gange for at fortælle mig, at det kort jeg netop havde sat i, ikke fungerede.

For “!#”#¤@£$@ da osse… Jeg blev mere end almindeligt mopset nu. Nu stod jeg uden et grafikkort til spil 🙁

Jeg begyndte at rode i kassen med gamle reservedele og fandt så et gammelt Geforce 3 grafikkort, som jeg fik proppet i min pc og startet op. Der var billede på – heldigvis. Så havde selve pc’en da ikke taget skade! Men et grafikkort i Geforce 3 klassen er ikke noget at råbe hurra for når man vil sidde og slappe af og spille lidt spil. Kom så til at tænke på, at på næste fredag kommer ungerne i en hel uge og de elsker at sidde og spille spil. Jeg tvivlede på, at jeg kunne slippe afsted med at installere pixeline spil og pacman på pc’en til dem. Det ville nok ikke give mig mange credits når de er vant til at spille GTA San Andreas og Hitman Bloodmoney.

Jeg måtte en tur ind på edbpriser.dk og lede efter en erstatning for mit gamle grafikkort, som godt nok ikke var det ypperste til spil, men dog ok! Efter nogen tids søgning faldt jeg så over et Nvidia XFX GeForce 7950 GT med 512 MB RAM. Det så lovende ud! Prisen var lidt hamper men når jeg nu alligevel skulle ud og købe nyt kunne jeg lige så godt købe et der var rigtig godt.

Lige knap 2000,- kr. skal jeg slippe for grafikkortet, som har fået en ret god kritik her. Det slår mit gamle grafikkort med adskillige længder og så er der livstidsgaranti på det! Se dét er noget der er til at forstå! Skulle kortet brænde af efter de normale 24 måneders reklamationsret, kan jeg stadig få det repareret eller ombyttet. Det var bl.a. dét der overbeviste mig om, at det er det kort jeg vil bestille. Håber så bare at det når frem inden næste fredag 🙂

2 Kommentarer »

 1. Hvornår er begravelsen *s*

  Det er godt nok mange år siden vi sidst har “snakket” sammen. Det var på tdc’s chat, hvad hed den nu??
  I øvrigt har vi da drukket kaffe sammen engang i Kbh.
  Dengang var du ansat i DI, er du stadig det?

  Hvordan kom jeg lige på GhostCom?? (I hvert fald kan jeg huske du havde fået lavet sådan en flot forside på din hjemmeside dengang.)
  Måske fordi det var meningen jeg skulle sende dig en hilsen fra for længe siden, når du som admin altid gad lytte;-)
  Hilsen hende jyden*ss*

  Kommentar by Anny (Titti) — 27. august 2007 @ 22:13
 2. […] gået nogen tid siden jeg sidst har skrevet på bloggen og nu er det vist tid at skrive lidt igen. Som jeg skrev engang i juli, døde mit gamle grafikkort og jeg besluttede så at købe et Nvidia XFX GeForce 7950 GT med 512 MB […]

  Pingback by Dødt grafikkort - part 2 » GhostCom.dk — 1. november 2007 @ 18:37

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© Copyright 2007 GhostCom.dk PC Hjælp

Kim Rosgaard - Gillesager 126, 1th. - 2605 Brøndby - Tlf.: +45 29 49 44 37

For kontaktinfo klik her - se priser herXML Sitemap / RSS 2.0 Feed RSS 2.0 Feed