Lav Vista opgradering om til fuld version

20. juni 2007 kl.22:38 » Computer

Mange mennesker har grundet den dyre prisforskel, valgt at købe en Windows Vista opgradering frem for den fulde version. Forskellen ligger i, at for at bruge en opgraderingsudgave kræver det, at man har et styresystem som f.eks. Windows XP installeret i forvejen. Dvs. at man ikke kan lave en helt ren installation, som man kan med den fulde version.

Den gode nyhed: Du kan lave en frisk installation uden at have et styresystem installeret i forvejen!

Den knap så gode nyhed: Du skal installere Vista 2 gange!

Metoden herunder er oversat fra en engelsk artikel og jeg har ikke selv testet om det virker da jeg ikke har en opgraderingsudgave af Vista.

Inden du går i gang, så sørg for at have taget backup af alle dine vigtige ting!

 1. Start pc’en op med at boote fra opgraderings DVD’en.
 2. Klik på “installér nu”.
 3. Når du bliver bedt om at indtaste produktnøglen skal du IKKE indtaste noget, bare gå videre!
 4. Når du bliver bedt om at vælge hvilken version af Vista du har, skal du vælge den udgave du har købt.
 5. Installér Vista som normalt (lad den slette din harddisk så du får en ren installation).
 6. Når installationen er færdig, skal du starte installationen af Vista op igen, men denne gang inde fra windows! Dvs. at du bare sætter DVD’en i maskinen og lader installationen starte mens du er i Windows. I installationsmenuen vælger du opgraderingsfunktionen.
 7. Når du bliver bedt om produktnøglen, indtaster du den produktnøgle der følger med din opgraderings DVD og lader installationen kører færdig.
 8. Du har nu en helt frisk installation af Vista uden spor af tidligere styresystemer.

Ved ikke at indtaste produktnøglen i punkt 3 og derefter vælge den udgave af Vista du har købt (punkt 4), sker der dét, at du installerer en 30 dages prøve version af Vista. Da du derefter laver en opgradering, som DVD’en er lavet til (punkt 6), sker det fra en version af Vista der allerede er installeret. Dvs. du laver en opgradering af en opgraderings DVD.

Processen ved at følge ovenstående tager en del tid, men du ender op med at sidde med en frisk installation frem for en Windows XP, der er opgraderet til Vista og som måske har slæbt en del problemer med fra Windows XP installationen.

2 Kommentarer »

 1. Køb Windows Vista som OEM version ( Original Equipment Manufacturer ), det er en fuld version, men licensen gælder dog kun til den PC du installere den på første gang.

  Men fordelen er at den kun koster godt 600,- kroner, tidligere måtte butikkerne kun sælge OEM versioner hvis man købte en ny PC, det er dog ændret så butikkerne godt må sælge Windows som OEM version uden at du køber andet hardware.

  Windows Vista kan købes i alle versioner som OEM, men uanset hvilken version du køber så ”lever og dør” Windows OEM versioner med pc’en og kan ikke kopieres til andre pc’er. Du får ikke en tyk manuel med til Windows når det er en OEM, men prisen er også billigere end selv en opgradering.

  Kommentar by Ulrik Brøndum — 21. juni 2007 @ 12:04
 2. Jeps, det er også en mulighed og en noget nemmere metode, men vil du ud og have en ny pc om en måned efter at du har installeret din OEM version, skal du købe en ny OEM – det er så ulempen 🙂

  Kommentar by Kim Rosgaard — 21. juni 2007 @ 12:36

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© Copyright 2007 GhostCom.dk PC Hjælp

Kim Rosgaard - Gillesager 126, 1th. - 2605 Brøndby - Tlf.: +45 29 49 44 37

For kontaktinfo klik her - se priser herXML Sitemap / RSS 2.0 Feed RSS 2.0 Feed