7 Windows 7 tips & tricks

9. september 2009 kl.10:58 » Artikler

Windows 7 er lige om hjørnet og mens du venter, er her 7 hurtige tips og tricks du kan glæde dig til at afprøve:

1. Problem Steps Recorder

Hvis du er den lokale pc guru, som af familie og venner (de har det til fælles at de ikke kan forklare sig tydeligt når de skal beskrive de problemer de slås med) altid bliver bedt om at yde pc hjælp når skidtet ikke virker, vil du elske dette værktøj! Windows 7 leveres med det geniale værktøj Problem Steps Recorder (PSR).

Programmet startes ved at klikke på start og skrive PSR og trykke enter. Problem Steps Recorder startes nu op og ved at klikke på “Record” -knappen, optages alt hvad der foregår på skærmen og ved afslutning, bliver optagelsen zip’et og er klar til at blive sendt med email så du i ro og mag kan studere hvad der er galt med pc’en.

2. Brænd ISO filer

Som noget ny på Windows platformen understøtter Windows 7 nu at brænde ISO filer direkte til CD/DVD uden brug af Nero, Sonic, osv. Fremgangsmåden er simpel: Dobbeltklik på dit ISO image, vælg drevet filen skal brændes ned på og klik på “Brænd” – lækkert og enkelt!

3. Startup repair

Når du har installeret Windows 7 og alt kører, er det en god ide at lave en såkaldt system repair disk, der gør det muligt for dig at reparere din installation, hvis den på et tidspunkt skulle finde på at fejle under opstart. Du finder funktionen under Start – Vedligeholdelse – Opret en System Reparations Disk.

Hvis uheldet er ude, kan den disk være din eneste mulighed for at kunne starte pc’en.

4. Skift til en projektor/anden skærm

Windows 7 har nu en meget mere enkel metode til at skifte mellem flere skærme eller en skærm og en projektor. Tryk Windowstasten+P eller kør DisplaySwitch.exe og vælg din foretukne skærm (funktionen har ingen effekt hvis du kun har en enkelt skærm).

5. Kalibrer din skærm

Farverne du ser på din skærm kan variere alt efter hvilken model skærm du har. Grafikkort indstillinger, lys, kontrast og andre ting spiller også ind når farverne på et digitalt billede skal gengives. Et billede der ser perfekt ud på din skærm, kan se ret skidt ud på andre skærme pga. opsætningen.

Heldigvis er der nu indbygget et skærm kalibreringsværktøj i Windows 7, som hjælper dig med opsætning af farver, lys og kontrast indstillilnger. Klik på Start og skriv DCCW og tryk derefter Enter.

6. Højreklik på alting

I windows 7 ligger der mange lækre skjulte funktioner. Prøv bare at højreklikke på dine ikoner i taskbaren. Ved højreklik på Internet Explorer, kan du se de sider du ofte besøger eller åbne flere Internet Explorer vinduer. Højreklikker du på stifinderen, få du direkte adgang til dine dokumenter, musik, billeder mm.

7. Se flere film formater

Windows 7 kommer med den seneste udgave af Mediaplayer, som nu er i version 12. Microsoft har endnu ikke formået, at få indbygget codecs nok til at du kan afspille alle de gængse video typer, men det er der råd for. På Shark007.net finder du den første freeware codec pakke til Windows 7. Med den installeret er du hjulpet langt hen ad vejen.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© Copyright 2007 GhostCom.dk PC Hjælp

Kim Rosgaard - Gillesager 126, 1th. - 2605 Brøndby - Tlf.: +45 29 49 44 37

For kontaktinfo klik her - se priser herXML Sitemap / RSS 2.0 Feed RSS 2.0 Feed